Hogyan hozzuk össze a cukrászatot és a pszichológiát?! Egy ideje már keresem rá választ. Sőt, azt hiszem, sikerült is megtalálnom! A sütés-főzés számomra régóta egy fontos kikapcsolódási mód, úgy is mondhatnám, terápiás tevékenység - az önkifejezés, a produktivitás és a kényeztetés egy olyan formája, ami számtalan pozitív hatással bír. Kiélheted benne a kreativitásodat, teret engedhetsz a fantáziádnak, feszegetheted a saját és a gasztronómia határait és a végeredményt megoszthatod másokkal. A kézzel fogható - és ami még fontosabb: megkóstolható - produktum könnyű kapcsolódási módot jelent másokhoz, de saját célra történő "felhasználása" is testi-lelki táplálék lehet.
Miről olvashatsz ebben a blogban? Elsősorban süteményekről, édességekről, és a megosztott receptek mellett szó esik arról is, milyen érzések, történetek húzódnak meg egy-egy íz, illat mögött. A süteménykészítéssel kapcsolatos személyes élmények, szubjektív elemek mellett arra is hangsúlyt fektetek, hogy hogyan kapcsolódnak mindezek a lelki működésünkhöz. Tanácsadó szakpszichológusként és leendő cukrászként úgy érzem, lehet létjogosultsága egy ilyen témájú bejegyzésfolyamnak.
Fogadjátok, olvassátok és süssétek szeretettel!