Desszert és Terápia

Desszert és Terápia

Édes élet és minden, ami jót tesz a lelkednek!

2021. november 17. - Desszert és Terápia

Hogyan hozzuk össze a cukrászatot és a pszichológiát?! Egy ideje már keresem rá választ. Sőt, azt hiszem, sikerült is megtalálnom! A sütés-főzés számomra régóta egy fontos kikapcsolódási mód, úgy is mondhatnám, terápiás tevékenység - az önkifejezés, a produktivitás és a kényeztetés egy olyan formája, ami számtalan pozitív hatással bír. Kiélheted benne a kreativitásodat, teret engedhetsz a fantáziádnak, feszegetheted a saját és a gasztronómia határait és a végeredményt megoszthatod másokkal. A kézzel fogható - és ami még fontosabb: megkóstolható - produktum könnyű kapcsolódási módot jelent másokhoz, de saját célra történő "felhasználása" is testi-lelki táplálék lehet. 

Miről olvashatsz ebben a blogban? Elsősorban süteményekről, édességekről, és a megosztott receptek mellett szó esik arról is, milyen érzések, történetek húzódnak meg egy-egy íz, illat mögött. A süteménykészítéssel kapcsolatos személyes élmények, szubjektív elemek mellett arra is hangsúlyt fektetek, hogy hogyan kapcsolódnak mindezek a lelki működésünkhöz. Tanácsadó szakpszichológusként és leendő cukrászként úgy érzem, lehet létjogosultsága egy ilyen témájú bejegyzésfolyamnak.

Fogadjátok, olvassátok és süssétek szeretettel! 

kepviselo_fank.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://desszert-terapia.blog.hu/api/trackback/id/tr4016758116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása